LOM-onderwijs werd tot 1998 gegeven op Nederlandse scholen voor kinderen met leer- en opvoedings moeilijkheden. De schoolsoort is in 1998 samen met het MLK- onderwijs opgeheven. Beide onderwijsvormen zijn samengevoegd tot een nieuwe onderwijssoort: het speciaal basisonderwijs (SBO). LOM-scholen waren vooral bedoeld voor kinderen met beperkte leerachterstanden en een sociaal- emotionele opvoedingsproblematiek. Het speciaal basisonderwijs geeft naast basisonderwijs ook lessen over opvoeding en gezond redzaamheid gedrag, kinderen kunnen zo leren met elkaar om te gaan. Omdat er veel concentratie voor nodig is zijn de klassen kleiner en is er meer aandacht voor het kind zelf. Ook is er op het speciaal basisonderwijs in het gebied van opvoeding meestal een psycholoog bij om met het kind te praten en te leren met anderen om te gaan, ook is er een logopedist aanwezig om het kind te helpen leren spreken.
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/LOM-onderwijs
Ik vind het goed dat dit soort onderwijs er ook is. Op deze manier kunnen alle kinderen op hun eigen tempo leren, en word er bij deze doelgroep extra aandacht aan geschonken. Dat is ook juist hetgeen wat deze kinderen nodig hebben.
Over mij
- Even voorstellen..
- Hallo, Ik begin even met een klein intro. Ik ben nu 22 jaar en vindt het leuk om met kinderen te gaan werken. Vandaar dat de opleiding SPW voor mij een makkelijke keuze was. Zit nu in het 2e jaar van de SPW, wil dan later ook graag als leidster op de kinderopvang werken. De leeftijdsgroep 0 tot en met 4 jaar spreekt mij het meest aan. (is ook wel te zien aan de plaatjes op mijn profiel) Vind het gewoon superschattig! Liefs Stephanie
zondag 10 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten